Båda sidor av Pakistan

29 min
Valet i Pakistan närmar sig och läget är mycket osäkert när det gäller valutgången. I dagens program dyker Naila Saleem med gästerna ner i pakistansk politik och landets rika kulturarv.

Valet i Pakistan 

Pakistanier går till valurnona om en vecka och det politiska läget är mycket osäkert. Forskaren Henrik Chetan Aspengren berättar varför valet är viktigt och vilka som är de stora valfrågorna.

Med i programmet är även Sveriges ambassadör i Islamabad, Pakistan, Ingrid Johansson. Hon berättar bland annat om stämningen på plats en vecka före valet. 

Kadafi Zaman greps i samband med demonstration

Det senaste året har rapporterna om gripna journalister, bloggare och aktivister varit många. Bara i fjol höstas anmäldes 300 nya fall av försvinnanden till den kommission som utreder frågan i Pakistan.

Norska TV2:s medarbetare Kadafi Zaman greps i fredags när han bevakade en demonstration i norra Pakistan. I dagens program berättar han vad som hände och hur han blev frisläppt.

Kulturarvet i Pakistan

I Pakistans näst största stad Lahore rustar man upp den gamla stadskärnan Walled City of Lahore. Naila Saleem frågar den Lahorefödda författaren och chefen på Riksantikvarieämbetet, Qaisar Mahmood bland annat vad han säger om pakistaniernas nyfunna intresse för sitt kulturarv.

Programledare: Naila Saleem
Producent: Minna Grönfors

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.15
  Stereo MC's - Fever (Steve Hillage Remix)
  Album: Collected
 • 15.16
  Atif Aslam - Tajdar-E-Haram Coke Studio Season 8
  Album: Tajdar-E-Haram Coke Studio Season 8
  Bolag: Mainstage Productions