Del 1/3. De ensamma: 1 år senare

28 min
När Mia messar Jesper om något hänt under året sedan han var med i hennes serie om ensamhet så svarar han direkt ja. För Jesper tog kontakt med Micke som också var med och nu har de blivit kompisar.

– Det är lite konstigt att tänka att så mycket kan hända på så kort tid, säger Jesper när han återser Mia. För Micke har blivit den storebror jag aldrig haft.

– När jag lyssnade på programmet med Jesper så kände jag att det här är någon jag skulle vilja prata med för vi har gemensamma erfarenheter, berättar Micke. Så när Jesper tog kontakt med mig så tänkte jag att vad bra att han tog första steget. 

Det var många lyssnare som hörde av sig till Mia efter serien Min spegel – De ensamma och bad henne hälsa till både Micke och Jesper att de inte var ensamma om att vara ensamma.

Möt Jesper och Micke i det första programmet i en serie där Mia Blomgren återser människor hon mött under årens lopp.

– I år är det 25 år sedan jag började arbeta som reporter på Sveriges Radio P1, berättar Mia. Under den tiden har jag träffat hundratals människor som berättat om sina liv och öden. Ibland måste jag bara få gå tillbaka och se hur de har det och vad som hänt sedan vi sågs sist. Dessutom är jag besatt av ämnet tid och ju äldre jag blir desto svårare har jag att greppa hur fort tiden och livet faktiskt går. Då är det bra att återse människor och inse att så är fallet för de flesta av oss.

Programmet är gjort 2018 av Mia Blomgren.

Musik som spelats i avsnittet

 • 11.03
  Tindersticks - Introduction
  Album: The Hungry Saw
  Bolag: Beggars Banquet
 • 11.04
  Ólafur Arnalds - Written In Stone
  Ólafur Arnalds
  The Chopin Project
  Etikett: Universal Music Ireland Ltd.
 • 11.30
  Ivo Pogorelich - D. Scarlatti: Sonata In D Minor, Kk.1 - Allegro
  Ivo Pogorelich
  Scarlatti, D.: Sonatas
  Etikett: Universal Music Ireland Ltd.
 • 11.32
  Berliner Philharmoniker - Overture in E Minor, D. 648
  Berliner Philharmoniker
  Obras Unicas de Música Clásica Vol. 5
  Etikett: Piros Comercial Digital