Del 3/3. Att mista ett barn: 17 år senare

29 min
Mia träffade Familjen Törnwall första gången år 2001. Då hade det gått två år sedan Kerstin och Björn mist sin son Filip och Alexander sin lille-bror. Nu gör Mia återigen ett besök hemma hos familjen.

– Vi hade ju Filip i åtta år och nu har det gått så lång tid som vi inte har haft Filip och ändå lever han med oss varje dag, berättar pappa Björn. Det är ett konstigt perspektiv att tänka på. Att så blev vårt liv.

– Jag tror att livet är ödesbestämt och att man får den tid man får, säger mamma Kerstin, och jag måste också tro att vi träffas igen för annars funkar det nog inte.

När Mia träffade familjen Törnwall i radhuset i Hisings Backa första gången låg Alice i Kerstins mage. Nu är Alice 17 år och funderar på hur hon, som aldrig träffade Filip, ändå har blivit påverkad av att familjen mist ett barn. Filips storebror Alexander förstår att folk gärna vill tro att man blir starkare av saker som inte dödar en. Men han vet nu att det är ren bullshit. Man blir skadad och så läker man så gott det går och sedan får man leva med det.

Möt Kerstin, Björn, Alice, Alexander och hans son Theo, i det tredje programmet i en serie där Mia Blomgren återser människor hon mött under årens lopp.

Programmet är gjort 2018 av Mia Blomgren.

Musik som spelats i avsnittet

 • 11.04
  Ólafur Arnalds - Written In Stone
  Ólafur Arnalds
  The Chopin Project
  Etikett: Universal Music Ireland Ltd.
 • 11.05
  John Williams - Star Wars: Main Title
  Album: The Star Wars Trilogy
  Bolag: Varese Sarabande