Blir vi friskare om vi får byta plats och äta som italienarna?

Platsbytet ska bara ske en tid, men forskarna hoppas kunna förstå bättre vad det är som gör invånarna så friska och gamla i Cilento. Svenske forskaren Olle Melander leder den svenska delen.
Vi äter också en maträtt som är typiskt för Rom – inälvor och hör journalisten och författaren Kristina Kappelin förklara kopplingen.
Pizzan i Neapel har hamnat på Unescos världsarvslista och vi träffar stentuffa pizzaiuolan Teresa Iorio.
Dessutom går vi på guidad matmarknadstur i Neapel och för en kommentar om hur miljöhållbar italiensk mat är av Elin Röös, forskaren vid Svenska Lantbruksuniversitetet i Uppsala.
Musik som spelats i avsnittet
-
12.03Pino D'angio - Ma Quale IdeaKompositör: Giuseppe ChierchiaBolag: Sonet
-
12.08Peppino Di Capri - RobertaAlbum: Ciao Italia Bon Jour La France (1)Kompositör: G Faiella, Paolo Lepore, L NaddeoBolag: Paradiso
-
12.12Säkert! - Skadat ExemplarKompositör: Annika NorlinBolag: Sony