Inför valet del 1: Havet

96 min
Vad gör politikerna för den biologiska mångfalden i havet? Det blir direktsänd debatt. Vi sänder hela programmet från Tjörn i Bohuslän. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

De två närmaste lördagarna blir lite annorlunda i Naturmorgon.

Inför valet den 9 september fokuserar vi på vad politikerna gör för att hejda förlusten av biologisk mångfald. Vi börjar med hur läget ser ut i havet och vi sänder hela programmet från Björholmen på Tjörn i Bohuslän.

Vår reporter Lena Pettersson har kollat upp vad politikerna gjort i riksdag och regering de senaste fyra åren, och vad de vill framöver. Havet är viktigt för alla partier, men det finns olika synsätt på vad som bör göras. Ett exempel är den akut hotade ålen, som alla vill rädda men på olika sätt. Är det genom jakt på säl och skarv eller genom att helt sluta med ålfisket?

Det blir direktsänd debatt mellan Centerpartiets Kristina Yngwe och Miljöpartiets Emma Nohrén.

I programmet möter vi också Niclas Åberg, projektledare för 8-fjordar, ett projekt för att förbättra miljön i fjordarna innanför Tjörn och Orust. Dessutom medverkar Kerstin Johannesson, professor i marinbiologi vid Göteborgs universitet.

Programledare är Jenny Berntson Djurvall och fältreporter är Joacim Lindwall.

Musik som spelats i avsnittet

  • 06.10
    Håkan Malmberg - Naturmorgon
    Kompositör: Håkan Malmberg