Stina med Lena om steget som förändrade hennes liv

43 min
"Tänk att ett litet beslut om att ta en kopp kaffe tillsammans med nån man inte känner kan avgöra hur livet och dess innehåll ska utvecklas! Det är faktiskt väldigt vackert tycker jag." Stina Wollter

Knappt 30 år gammal tog Lena Andersson Nazzal ett stort steg i sitt liv; trots farhågor och förmaningar, sa hon ja till ett uppdrag som sjukgymnast i ett biståndsprojekt mitt i oroshärden som Palestina var då.
 
Hon hade gott om föreställningar kring vad hon skulle möta men i dom ingick inte att kärleken skulle dyka upp. Men det var precis vad den gjorde; efter bara en vecka stod hennes framtida man framför henne. Hon blev ifrågasatt av sin blivande svärmor som var helt säker på att denna relation minsann inte skulle hålla, men så fort hon och Lena träffades uppstod ett band som höll ända fram till svärmoderns död.

Idag har Lena en vuxen dotter tillsammans med sin Said, som gjort sina föräldrar både stolta och oroade när hon valt att leva som troende muslim.
 
Hör säsongens första Söndagarna med Stina 26 augusti kl 23.05-00.00, i ett möte om fördomar, främlingsacceptans, mod och förändringar.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.06
  Salem Al Fakir - Keep On Walking
  Album: Keep On Walking
  Kompositör: Salem Al Fakir
  Bolag: Virgin
 • 23.19
  Laleh - En Stund På Jorden
  Album: Colors
  Kompositör: Laleh Pourkarim
  Bolag: Telegram Records
 • 23.38
  Passenger (Gb) - Anywhere (Radio Edit)
  Kompositör: Michael Rosenberg
  Bolag: Cooking Vinyl
 • 23.56
  Sabina Ddumba - Small World
  Kompositör: Michael Angelo, Ali Tennant, Pontus Persson, John Alexis
  Bolag: Warner Bros