Stina om Jacks ständiga sökande

47 min
"Ibland säger människor att man ska "nöja sig" utifrån en idé om att det finns en plats som betyder "framme". Och ibland möter man människor som aldrig vill komma fram utan alltid komma vidare." Stina Wollter

Han beskriver sig själv som en sökare som ständigt utvecklas, söndagens gäst Jack Lidback.

En sökare som kanske inte alltid vet vad han letar efter och det kan vara både och med det där. Han menar att han tack vare sitt sökande expanderar som människa, drivs framåt och ibland skapar stora förändringar. Som t ex att han efter tio år i restaurangbranchen gjorde slut med mycket för ett nytt outforskat liv, flyttade till USA, blev deprimerad och fick utmattningssyndrom, började söka svar i självhjälpsböcker, blev framgångsrik säljare, grundade ett solcellsföretag och nu är bl.a. coach och hypnotisör. 

Samtidigt kan sökandet vara tröttsamt och bli som ett jagande. Jack vill vara bäst på det han gör vilket har resulterat i bakslag när det blivit för mycket och han kan lätt att fastna i prestation.

Att Jack som man vågar visa sina känslor och sin egen svaghet, har öppnat dörrar och skapat framgång. Säger mannen som inte har för vana att stänga några dörrar alls.

Hör Stina och Jacks möte söndag 2 september kl 23.05-00.00 i Sveriges Radio P4.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.06
  Elvis Costello - Oliver's Army
  Album: 25 Years Of Rock 'N' Roll (1979)
  Kompositör: Elvis Costello
  Bolag: Connoisseur Collection
 • 23.23
  Kacey Musgraves - Velvet Elvis
  Kompositör: Kacey Musgraves, Natalie Hemby, Luke Dick
  Bolag: Mca Records
 • 23.39
  Bo Kaspers Orkester - Ett Fullkomligt Kaos
  Album: Ett Fullkomligt Kaos
  Kompositör: Bo Kaspers Orkester
  Bolag: Columbia