Albumaktuella Seinabo Sey om nya musiken

54 min

Soulartisten Seinabo Sey slog igenom för fem år sedan, och nu är hon aktuell med sitt andra album, "I'm a dream" – idag gästar hon P1 Kultur. Dessutom: Hiphopartisten Yung Lean i samarbete med Cullbergbaletten och ny roman av Sara Stridsberg.

Seinabo Sey har etablerat sig som en av den svenska soulscenens starkast lysande stjärnor – nu är hon tillbaka med "det svåra andra albumet". Möt henne i en lång intervju. 

Ikväll är det premiär på Dramaten i Stockholm för danskonserten Near, ett samarbete mellan den svenske hiphopartisten Yung Lean och Cullbergbaletten. P1 Kultur har träffat koreografen Eleanor Bauer.

Poeten Lina Ekdahl är aktuell med diktsamlingen Fyrahundrafyrtio år och författaren och dramatikern Sara Stridsberg släpper nu romanen Kärlekens antarktis – vi har läst båda. 

Varje vecka väljer redaktionen ett Veckans ord – ett ord som på något sätt speglar den tid vi lever i. Naila Saleem hittar veckans ord i kölvattnet efter valet och i indisk film, veckans ord är: "Vinnare". 

Drömmen om fred på vår jord hör man kanske inte så mycket om nuförtiden. Snarare är det ‎fred i enskilda konflikter man vågar hoppas på, om ens det. Men det stora problemet är kanske inte att så få talar om världsfreden idag, utan att vi fortfarande inte tycks veta vad fred egentligen är. Det säger författaren och kritikern Dan Jönsson i dagens OBS-essä.

Programledare: Saman Bakhtiari
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.15
  jonatan leandoer127 - Vampire Blues
  Album: Vampire Blues
  Bolag: YEAR0001
 • 13.16
  Seinabo Sey - I Owe You Nothing
  Album: I Owe You Nothing / Remember
 • 13.30
  Seinabo Sey - Breathe
  Album: Breathe
  Bolag: Universal Music AB
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".