Vilken roll spelar rösten för en politiker?

40 min
De folkvalda har många anföranden framför sig och därför har vi bjudit in en logoped för att prata om varför det kan vara meningsfullt att lägga ner lite energi på att få en så bra röst som möjligt.

Stämningen i riksdagens korridorer 

Ett riksdagsår tar sin början, först med upprop och talmansval i dag och sedan med riksmötets formella öppnande imorgon eftermiddag.
Thomas Nordegren har varit på plats i riksdagen hela dagen och han kommer att rapportera direkt i vårt program om sina upplevelser. Förhoppningsvis kommer han ha en hel del att säga om stämningen i riksdagens korridorer. Och vi kommer också analysera vilka slutsatser det går att dra av maktförhållandena i riksdagen av dagens talmansval.

Logopedens tips

De folkvalda har många anföranden framför sig och därför har vi bjudit in logopeden Tove Eklund för att prata lite om vilken roll rösten spelar för en politiker och varför det kan vara meningsfullt att lägga ner lite energi på att få en så bra röst som möjligt.

Hur mår den tävlande hästen?

Igår avslutades ridsports-VM i amerikanska Tyron och idag ska vi prata om hur hästarna upplever ett stort mästerskap och vad ryttare och hästskötare kan göra för att djuren ska ha det så bra som möjligt. Gäst: hästforskaren Malin Axel-Nilsson.
 
Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.20
    Die Skeptiker - Die Zeit ist reif
    Album: Fressen und Moral