Stina om Kirans inre resa som sker i det yttre

46 min
"Kiran säger att hon vill upptäcka nya sidor hos sig själv och är beredd att ta rejält omvälvande steg för att möta dom. De där stegen - ut i det okända: vad får oss att ta dom? Vad är alternativet? Att bli stående? Vad händer med oss då?" Stina Wollter

Hon beskriver sig själv som en eftertänksam person med många inre funderingar och tankar, söndagens gäst Kiran Gustafsson. I perioder har det varit jobbigt, men nu har hon lärt sig att acceptera hur hon är.

I drygt 30 år har Kiran levat och har trott att hon vetat en hel del om vem hon är; adopterad från Indien, uppvuxen i Skåne.

Så besöker hon sitt forna hemland och på den femte resan får hon veta något som förändrar allt, skapar nya band, är en källa till både glädje och sorg och innebär att hon har någon i vars ögon hon kan vila, i tystnad och i stor identifikation.

Om några veckor flyttar Kiran till Indien för att lära känna sitt biologiska ursprung bättre. Där hoppas hon upptäcka nya sidor hos sig själv, för hon är kanske inte fullt ut den hon tror att hon är just nu.

Hör Stina och Kirans möte söndag 7 oktober kl 23.05-00.00 i Sveriges Radio P4.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.06
  Jubel, Neimy - Dancing In The Moonlight
  Kompositör: Sherman Kelly
  Bolag: The Music Box
 • 23.20
  Sabina Ddumba - Small World
  Kompositör: Michael Angelo, Ali Tennant, Pontus Persson, John Alexis
  Bolag: Warner Bros
 • 23.41
  Sia, David Guetta - Flames
  Kompositör: Chris Braide, Sia Furler, David Guetta, Giorgio Tuinfort, Marcus Van Wattum
  Bolag: Warner Bros