Hästens terapeutiska förmåga

40 min

Thomas har lyssnat på porrstjärnan Stormy Daniels nya bok. Hon skriver att det är hästarna i hennes liv som mildrat hennes ångest och fått henne att överleva i en värld av sexuella övergrepp, missbruk och dödshot.

Hästens terapeutiska förmåga

Thomas har lyssnat på porrstjärnan Stormy Daniels nya bok. I USA är hennes affär med Donald Trump och efterföljande försök av Trump att tysta henne centrala i debatten inför mellanårsvalen. Men Thomas har fastnat för någonting annat. Stormy Daniels skriver att det är hästarna i hennes liv som mildrat hennes ångest och fått henne att överleva i en värld av sexuella övergrepp, missbruk och dödshot. Vi ska tala om hästens terapeutiska förmåga med Gunilla Silfverberg, professor i vårdetik vid Ersta Sköndal Bräcke högskola. 

Mitt instrument - violin 

I vår serie om symfoniorkestern är det idag dags för det dominerande instrumentet violinen. Gäst: Åsa Hallerbäck Thedéen, Sveriges Radios Symfoniorkester. 

Gastronomiska Akademien

Louise är ledig för att hälsa på sitt första barnbarn så bisittare är idag kulturredaktionens Karsten Thurfjell som också är ständig sekreterare i Gastronomiska akademien där också kungen är ledamot. Thomas ska fråga honom om Svenska Akademien inför sammanträdet idag har någonting att lära av den Gastronomiska Akademien.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Karsten Thurfjell
Producent: Ulrika Lindqvist 

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.05
  Karl Wehle & Polyphons Kino-Orkester - Någonting Att Äta, Någonting Att Dricka
  Album: Någonting Att Äta, Någonting Att Dricka
  Bolag: Vax Records
 • 15.43
  Povl Dissing & Benny Andersen - Svantes Lykkelige Dag
  Album: For Fuld Musik - 25 Danske Sommer Solskins Hits
  Bolag: EMI
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista