Ljudrevolution!

52 min

Om podcasts, perversioner och parallella världar. En dokumentär av Robin Jonsson.

Något har hänt med ljudmediet. Det talas till och med om en demokratisk revolution, en ljudrevolution. Plötsligt kan vi lyssna när som helst, var som helst och på vem som helst.

Vi har fått dramaserier om ufon, mord, ockulta sektritualer, tafatta chefskurser och excentriska forskare. 

I kulturdokumentären Ljudrevolution! reser vi till ett kokande New York för att träffa några av podcastvärldens stora skapare: en ljuddesigner som tycker att tystnaden skriker, en författare som blir rädd när det ringer på dörren och en evig magiker. Men vi ska också träffa svenska podcastpionjärer och hantverkare för att prata död, el, perversioner och höra hur man kan skapa parallella världar så hänförande att folk missar sina busshållplatser.

Allt för att ta reda på: Varför har det muntliga berättandet – 70 år efter radions stora glansdagar – plötsligt återuppstått?  

Reporter: Robin Jonsson.
Medverkande: Malin Axelsson, Erika Stark, Martin Johnson, Jeffrey Cranor, Jonathan Mitchell, Rich Bologna, Moa Gammel, Frida Englund,
Ljudtekniker: Frida Englund. Producent: Sara Lundin.

Musiken i programmet: Depeche Mode – Waiting for the night, Dario Marianelli – Valerie, John Murphy – In The house, in a heartbeat, The good, the bad & the queen – History song, Jimi Tenor – Downtown, Dasha Rush – Ocean Shy, Max Richter – Autumn music2.

Sändes 29 oktober 2017.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista