När flyger vi med eldrivna flygplan?

40 min
Idag pratar vi om Usain Bolts nya karriär som fotbollsspelare, om journalistgruppen Bellingcats arbetsmetoder och vi frågar oss när vi flyger med eldrivna flygplan?

Idag är kulturredaktionens Fredrik Wadström programledare. Han ersätter Louise som hälsar på sitt första barnbarn.

Usain Bolts nya karriär

Vi ska tala om hur det går för sprinterstjärnan Usain Bolts nya karriär som fotbollsspelare: Vad krävs det för att en löpare ska bli en bra fotbollspelare? Med i studion för att reda ut det här är Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson som själv har ett förflutet som fotbollspelare på elitnivå.

Nya journalistiska metoder

Och så pratar vi med Hugo Ewald, journalist och faktakollsredaktör på Dagens Nyheter, om den oberoende journalistgruppen Bellingcat. Vad innebär deras arbetsmetoder att samla in ett jättelikt material till sina avslöjanden för journalistiken? Bellingcat arbetar enbart med öppna källor på internet, så hur ser deras verktygslåda ut?

När flyger vi med eldrivna flygplan?

Hur kommer det bli den dagen när vi kan flyga med eldrivna flygplan? När blir det möjligt? Lina Bertling Tjernberg, professor i elkraftnät vid Kungliga tekniska högskolan, som forskar i ämnet är här och berättar.

Programledare: Fredrik Wadström
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist