Min spegel: Inte ska väl vuxna mobba vuxna?

29 min
Rigmor blev mobbad på sin arbetsplats. Hennes mer introverta personlighet passade inte gruppens krav på småprat. Att vara kreativ men udda var inte uppskattat så Rigmor fick sluta arbetet hon älskade.

– Det som är svårt med mobbning är att folk vill inte att det ska finnas. Att vuxna mobbar varandra det vill man helst sopa under mattan för man ska ju vara vuxen nog att inte mobba en annan människa svarar Rigmor på frågan om varför det verkar så svårt att lösa mobbning på arbetsplatser.
 
Björn som också blev mobbad på sin arbetsplats funderar efter nederlaget på om det kan vara gruppens sätt att sålla bort den som kanske inte skulle ha varit där i första hand?

Möt Rigmor och Björn i serien Min spegel - De mobbade där Mia Blomgren pratar med människor om hur de påverkats av mobbning. Denna serie ingår i Mias pågående dokumentärprojekt Min spegel.

-Aftonbladet 2016:
"Min spegel heter programserien, och liksom många av Mia Blomgrens uppmärksammade radiodokumentärer är den lite lös i kanterna. "Vad ser du i spegeln?" frågar Blomgren och så vindlar samtalet iväg - och på något sätt blir det fängslande."

Musiken i programmet är komponerad av Adam Hagstrand.

Hit kan du vända dig om du behöver hjälp:
OMM - Organisationen mot mobbning
Friends - Tillsammans mot mobbning