Inferno

47 min
Det här är en historia som börjar för 40 år sedan i en liten lägenhet i utkanten av en stad. I lägenheten bor en liten flicka med sin familj. Bakom dörren till den lägenheten finns helvetet. OBS! Vi varnar för starkt innehåll i programmet.

Under 15 år utsätts flickan för grova sexuella övergrepp av sin morfar. Alla vet vad som sker - Familjen vet, vården vet och myndigheterna vet. Ingen gör något. Till slut rymmer flickan hemifrån. Hon försöker glömma.
Flickan blir vuxen och får egna barn. Barnen växer upp och flyttar hemifrån, och kvinnans barndom tränger sig på allt starkare. Hon kan inte längre värja sig mot minnena.

Inferno är en radiodokumentär om det som sker efter övergreppen, långt efter, när alla tror att allt är glömt och bearbetat och när myndigheterna återigen inte lyssnar. Dokumentären av Bengt Bok sändes första  gången 2011.

Vill du komma i kontakt med de medverkande eller programmakaren, fråga eller berätta något? Skriv då till dokred@sverigesradio.se

Bengt Boks dokumentär Inferno var nominerad till Stora Radiopriset 2012 i klasserna Årets radioprogram och Årets reportage.