Stina med Max om att livet blir bättre

45 min
”Prata om det” säger vi om det där som ofta hamnar på skammens mörka bakgård. Men för att man ska orka gå dit och rota behöver vi ofta någon som håller en i handen eller åtminstone en lykta så man hittar ut. / Stina Wollter

Det har varit många mörka dagar i Max liv. Han blev blind på ena ögat redan som barn, men det finns flera andra händelser som har påverkat honom ännu mer, som att han har blivit sexuellt utnyttjad. Det här är något Max gärna vill prata om, eftersom få män som utsätts för den typen av brott berättar om det. Skammen tar lätt över, tror Max.

Trots att Max endast gått runt i 30 år på jorden, känner han sig p.g.a. alla mörka dagar 40 år gammal. Minst.
Och han umgås för övrigt gärna med människor som är äldre än han själv, för de bidrar med trygghet.

Max kom till en punkt då han ifrågasatte allt och ställde sig själv frågan om han levde det liv han vill leva. Svaret blev nej. Och han klarade av att bryta upp och bryta ny mark.

Idag är han på en plats där han vill vara, med en fantastisk partner som älskar honom villkorslöst, en fosterson han är stolt över och ett jobb som han trivs med. Och med budskapet om att livet blir bättre.

Hör Stina och Max möte söndag 4 november kl 23.05-00.00.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.07
  Coldplay - Viva La Vida
  Album: Viva La Vida Or Death And All His Friends
  Kompositör: Guy Berryman, Jon Buckland, Will Champion, Chris Martin
  Bolag: Parlophone
 • 23.24
  Zara Larsson - Ruin My Life
  Kompositör: Brittany Amaradio, Jackson Foote, Jordan Johnson, Stefan Johnson, Michael Pollack, Jamie Sanderson, Zara Larsson
  Bolag: Sony
 • 23.43
  Darin - Identitetslös
  Kompositör: Darin Zanyar, David Lindgren Zacharias, Pontus Persson
  Bolag: The Music Box