Radionovell: Den tropikgröna soffan av Linda Skugge i uppläsning av Amanda Ooms.

Här finns inget ljud
Två parterapeuter som tillsammans driver en mottagning, har köpt en alldeles för dyr soffa.

Deras bekymmer kring denna möbel har nått rent existentiella nivåer och fått de båda terapeuterna att ifrågasätta sin verksamhet – i synnerhet när det gäller två av deras tidigare klienter. 

Linda Skugge är författare och var under ett antal år krönikör för bl.a. Expressen. Hon skrev under en period en mycket uppmärksammad blogg. År 1998 kom Skugges bok Saker under huden som fick mycket uppmärksamhet i framför allt en yngre läsekrets. Året därpå medverkade hon i den omskrivna feministiska antologin Fittstim. Bland hennes romaner märks t.ex. "Ett tal till min systers bröllop" och ”1989”. 2018 kom hennes självbiografiska bok ”45: Morbus Addison”, där hon öppenhjärtigt berättar om sina svårigheter med att få rätt diagnos och behandling för en sjukdom som begränsar hennes tillvaro.

Amanda Ooms är skådespelare och har medverkat i en lång rad filmer både internationellt och i Sverige. Bland dessa kan nämnas Bröderna Mozart, Så vit som en snö och Maria Larssons eviga ögonblick. Hon har också skrivit romanen Tåla mod, som 2013 sattes upp som pjäs på Dramaten, i regi av Lena Endre och med Amanda Ooms i huvudrollen.

Musik som spelats i avsnittet

  • 11.35
    Scott Hamilton, Jan Lundgren, Jesper Lundgaard, Kristian Leth - Trubbel
    Album: Swedish Ballads And More
    Kompositör: Olle Adolphson
    Bolag: Stunt