En ensamhetsminister - lösningen på ofrivillig ensamhet?

40 min
Efter upprörda känslor i fjol direktsänds SVT:s julhälsning på julafton igen. Årets julvärd Kattis Ahlström gästar programmet. Och så pratar vi om ofrivillig ensamhet som hälsorisk.

Julafton på riktigt

I fjol blev det upprörda känslor när Sveriges Television valde att inte direktsända julvärdarnas medverkan på julafton. Ett hån mot alla ensamma? Årets julvärd Kattis Ahlström gästar programmet för att berätta hur hon ska göra och hur hon ser på uppdraget som julvärd.


Ensamhetsministern i Storbritannien

I Storbritannien har man inrättat en ministerpost med ansvar för ensamhetsfrågor. Hur fungerar det? Vi ringer upp Sveriges Radios London-korrespondent Claes Aronsson.

 

Bad mot lort och sjukdom

Vi fortsätter serien om bad och hygien. I slutet av 1800-talet byggdes särskilda badstugor i Sverige. Vilken funktion hade dessa? Vi reder ut med Karolina Wiell som nyligen doktorerat i ekonomisk historia med avhandlingen Bad mot lort och sjukdom – den privathygieniska utvecklingen i Sverige 1880-1949.

Uppdatering: I dagens program sa vi att det är Moderaternas partiledning som vill förnya partiets nomineringslista inför EU-valet i maj nästa år. Det är nomineringskommittén som föreslår listan som kommer att fastslås i samband med nästa partiråd.  

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Minna Grönfors

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.07
    Sven-olof Sandberg - Ser du stjärnan i det blå
    Album: Melodier som bedåra 1941
    Bolag: Universal Music Ireland Ltd.