Konsten att föra det svåra samtalet

40 min
Hur gör man för att inleda svåra samtal som inte längre går att undvika? Nya politiska skandaler på Island. Och vad säger justitieminister Morgan Johansson om den svenska val(o)hemligheten?

När det inte längre går att undvika

Ibland ställs vi inför inför en situation där vi måste säga något till en person som vi vet kommer göra honom eller henne ledsen. Vi gruvar oss och skjuter upp men till slut går det inte längre att undvika. Hur bör vi agera? Ledarskapskonsulten Gunnel Ryner är med och reder ut.

Nya politiska skandaler på Island

En grupp isländska oppositionspolitiker avslöjades nyligen med att ha fällt en rad sexistiska kommentarer under ett restaurangbesök i Reykjavik. Den förre statsministerns Sigmundur David Gunnlaugsson var en av dem. Hur kunde det ske? Och vad får skandalen för konsekvenser på Island? Jens Möller, Sveriges Radios korrespondent för Norge och Island, och Hadla Helgadottir, isländskalärare i Göteborg, är med och ger sin syn på läget.

Nordisk inspiration

Även justitieminister Morgan Johansson (S) gästar programmet. Vad vill han göra för att stärka valhemligheten, som fått kritik i Sverige. Har han blivit inspirerad av de förslag vi i förra veckan fick höra från våra grannländer i Finland och Danmark?

 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.07
    Magnus Schönberg - For The Love Of The Game
    Kompositör: Torbjörn Forsberg, Per Wiklander
    Bolag: Biathlon Events