Del 1. Nada av Carmen Laforet i uppläsning av Ana Gil de Melo Nascimento. Sänds i FM 11/2 2019.

Här finns inget ljud

Andrea längtar efter en ­gemenskap bortom familjen och finner den i vänskapen med den underfundiga och vackra flickan Ena. Men hennes önskningar och drömmar ska krocka bryskt med den äldre generations borgerliga värderingar.

Den unga Andrea anländer ensam och mitt i natten med tåget till Barcelona. Hon är full av livskraft och längtar efter äventyr.  En droska tar henne genom den mörka nattstaden till Calle Aribau. Den tidigare så praktfulla våningen har falnat, den är nedgången dammig och kuslig, precis som dess invånare. Andrea väcker upp hela huset med sin ankomst och släktingarna möter henne i hallen i sina långa vita nattsärkar. En efter en ger de sig till känna ur nattens skuggor.

Ana Gil de Melo Nascimento läser debutromanen Nada där den blott 23 år gamla författarinnan Carmen Laforet skildra en generationskonflikt. Boken kom ut 1945 och berättelsen utspelar sig strax efter spanska inbördeskriget.

Ana Gil de Melo Nascimento har tidigare medverkad i Sveriges Radio dramas produktion No limit och är just nu aktuell med Faust på Dramaten.

Lyssna och ladda ner till den 13/4 2019.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista