Drottning Victoria och Axel Munthes kärlekskvadrat

40 min

Returproblemet växer när stora mängder av de kläder som köps på nätet skickas tillbaka. Hur bryter man ett konsumtionsmönster? Dessutom om Axel Munthes passionsdrama.

 

Regalierna hittade?

Kark IXs begravningsregalier och riksäpple från Strängnäs domkyrka har troligen återfunnits på en soptunna i Åkersberga. Åsa Wallin, journalist på Eskilstunakuriren med Strengnäs Tidning, berättar om hur man följt jakten.

 

Att bryta köpmönster

Klädhandeln förskjuts alltmer från butiker till nätet och returerna växer. Lång mer än hälften av dyra festkläderna skickas tillbaka. Thomas och Louise får besök av Per Kristensson, professor i psykologi med inriktning på konsumtion, reder ut.

 

Munthes kärleksdrama

Passionsdramat mellan Gustav V, drottning Victoria och hennes livläkare Axel Munthe var snarare en kvadrat än en triangel. man måste komma ihåg att Munthe gifte sig med Hilda. Ingemar Blomqvist, trädgårdsmästaren på Hildasholm i Leksand berättar mer för Thomas..  

 

Talmannen deklarerar Sven Duva

Idag är det Runebergsdagen och talman Andreas Norlén hyllas i Finland efter att ha överraskat med att i Helsingfors deklamera alla 28 verserna i dikten om Sven Duva från Fänriks Ståhls sägner utantill.

 

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Blacke Smith - Unforgettable
  Album: Jazz Afternoon
  Bolag: Rehegoo USA
 • 15.11
  Hortus Musicus - Caro ortalano [1560s]
  Album: Vasakungarnas hov / The Royal Court of the Vasa Kings
 • 15.26
  Elvis Presley - Return to Sender
  Album: Les Indispensables
  Bolag: RCA Records Label
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista