Vilken taktik fungerar vid möte med varg?

30 min

Efter den senaste tidens nyheter om vargar i tättbebyggda områden ska vi reda ut hur det är bäst att bete sig vid ett sådant möte. Borde vi alla öka vår kunskap om vilda djur litegrann?

Möte med varg

Ja hur ska man uppföra sig för att inte reta vargen, och hur mycket utbildning får polisen som ju ofta kallas in när vilda djur plötsligt hamnar i tätbebyggda områden? Gäster: Roger Söderlund, polisinspektör och lärare Polishögskolan Umeå och Solveig Larsson, ordförande i Jägarnas riksförbund. 


Hur locka till sig nya kommunpolitiker?

Förra mandatperioden hoppade mer än var femte kommunfullmäktigepolitiker i Sverige av sitt uppdrag - det är den högsta andelen sen statistiska centralbyrån började mäta. I Ydre kommun är avhoppen visserligen är få men intresset bland yngre för att bli politiker mycket lågt. Kan en glad kommunal barnvakt som passar politikernas barn under fullmäktigemötena vara lösningen på problemet? Gäst: Anders Andersson (C), ordförande i kommunfullmäktige Ydre.


Så går det till i brittiska underhuset

I dag ska vi, på en av våra lyssnares uppmaning, också ta reda på vad de hetsiga debatterna i det brittiska underhuset berättar om Storbritanniens politiska system. Gäst: Charlotta Forss, filosofie doktor i historia som gör sin postdoc vid University of Oxford. 


Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren 
Producent: Jakob Runevad Kjellmer

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.16
  Alphaville - Forever Young
  Album: Forever Young
  Bolag: WM UK
 • 15.33
  Northern Mass - Farewell
  Album: Opera Omnia
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista