KONSERT: Från jazzklubb till festival med tillfällig kvartett och unik ensemble

Här finns inget ljud
I kväll ska vi till jazzklubben Underground på Kulturmejeriet i Lund och senare även till den fjärde upplagan av improvisationsfestivalen Edition festival i Stockholm, för att höra musik av och inspirerad av Anthony Braxton.

Först till Lund och Underground som drivs av pianisten Mattias Landaeus, som vi även hör i den här tillfälliga kvartetten där Nina de Heney spelar kontrabas, danske Kresten Osgood trummor, röst med mera och amerikanske Herb Robertson trumpet.

Mattias Landaeus piano, Nina de Heney kontrabas, Kresten Osgood, trummor, röst och annat, och Herb Robertson, trumpet.

Konsert 31/10 2018, Jazzklubben Underground, Mejeriet, Lund. 

Musiktekniker: Hans Larsson och Bo Kristiansson
Programledare och producent: Pierre Martin

I andra delen av programmet lyssnar vi till en unik experimentell och högst flyktig ensemble. 

The Tri-centric project ensemble består av tio svenska och sex amerikanska musiker, varav de senare kommer från Anthony Braxtons oktett. I början av februari samlades de i Stockholm för att under fyra dagar ta sig an musik av just den legendariske saxofonisten och kompositören Anthony Braxton.

Vi ska nu få höra resultatet. Från den fjärde upplagan av Edition festival i före detta Skeppsholmskyrkan – den vackra byggnad som numera heter Eric Ericssonhallen.

Kyoko Kitamura och Sofia Jernberg, röst, Lisa Ullén, piano, Erica Dicker, violin, Tomeka Reid, cello, Finn Loxbo, gitarr, Elsa Bergman och Ville Bromander, kontrabas, Carl Testa, kontrabas och elektronik, Susana Santos Silva, trumpet, Ingrid Laubrock, tenorsaxofon, Isak Hedtjärn, klarinett, Johan Arrias, saxofon och klarinett, Dan Peck, tuba, Erik Carlsson, slagverk, och Mattias Stahl, vibrafon. 

Konsert 8/2 2019, Eric Ericssonhallen, Stockholm.

Musiktekniker: Staffan Shöijer och Peter Flodby
Programledare och producent: Pierre Martin