Att göra politisk comeback

40 min
I diskussionerna om ny partiledare för Liberalerna nämns ofta Nyamko Sabuni, tidigare integrationsminister, som tänkbar kandidat. Men vad krävs av den som lämnat politiken och sen vill komma tillbaka?

Att komma tillbaka till politiken

Hur ska kommunikationen se ut vid en politisk comeback, och vilka för- och nackdelar har det att ha ägnat sig åt något annat? Tommy Möller, professor i statsvetenskap på Stockholms universitet, och medieforskaren Marie Grusell från Göteborgs universitet svarar på det. 

 

Stöd i ensamheten

Många människor plågas av ensamhet. Sen en tid tillbaka bjuder Sofia församling i Stockholm in till träffar för "Anonyma ensamma". Deltagarna får möjlighet att prata om sina erfarenheter av ensamhet men också om sina förhoppningar om hur det skulle kunna vara istället. På vilket sätt kan det vara lättare att lämna ensamheten om man har stöd av andra? Ingemar Gens och Tommy Sewón kommer hit och berättar om verksamheten.


Dessutom undrar vi vad som hade hänt om makthavare lite oftare försökte sätta slagkraftiga rubriker på sina handlingar - hade Sverige blivit ett bättre land då? Och är det en bra idé för företag att betala ut så kallad svett-lön till duktiga anställda som tränar utanför arbetstid?

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Jakob Runevad Kjellmer

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Cantica Symphonia - Domine Non Secundum Peccata Nostra
  Album: Costanzo Festa : Mottetti
  Bolag: Stradivarius
 • 15.26
  Sam Feldt - Sensational
  Album: Sunrise
  Bolag: Spinnin' Records
 • 15.40
  Gold Band - Vola Lazio Vola
  Album: Innomania Calcio Serie a 2011/2012 (Italian Football Team)
  Bolag: Brioche Edizioni Musicali