Hänt under flytten

32 min
I snitt flyttar vi svenskar 11 gånger i livet – och vissa flyttar glömmer man aldrig. Vad har du varit med om i flyttkaoset?

 

Avser du att ägna påskhelgen åt att noggrant packa in din stora samling av porslinsfigurer i bubbelplast inför en stundande flytt? Eller ställer du till med påskloppis i trädgården med målet att behöva bära så få lådor som möjligt på själva flyttdagen?

Förra året flyttade folk nästan 1,5 miljoner gånger inom Sverige. Och under 2000-talet har det blivit allt vanligare att flytta – men de flesta flyttar inte så långt, två av tre flyttlass går inom samma kommun. Har du blivit en riktig hejare på att flytta? Eller drabbas du av plötsligt stukad fot och magknip när vännen med de ovanligt många och tunga akvarierna ringer för att kräva in en gentjänst?

Och hur har du det med flyttarna som inte gick fullt så smort som det var tänkt: flyttbilar som körde vilse, kartonger som gick sönder i botten, den hjälpsamma kompisen som tappade mormors antika vas ned för alla fem trapporna i lägenhetshuset?

Jonas Enarson, mästare på korta flyttar som just håller på att flytta hela sitt hem 300 meter längre ned på gatan väntar på ditt telefonsamtal från klockan 21, telefonnumret till slussen är 099-110 90. Karlavagnen onsdag drar igång efter Champions League-fotbollen klockan 23:07. Mejla din bästa flytthistoria till redaktionen redan nu på karlavagnen@sverigesradio.se

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.08
  Anna Bergendahl - Ashes To Ashes
  Kompositör: Anna Bergendahl, Erik Bernholm, G: Thomas Son, Bobby Ljunggren
  Bolag: Freebird Entertainment Ab
 • 23.20
  Foreigner - I Want To Know What Love Is
  Album: Ettor På Trackslistan 1984-1985
  Kompositör: Mick (1) Jones
  Bolag: Rca
 • 23.36
  Timbaland, One Republic - Apologize
  Album: Timbaland Presents Shock Value
  Kompositör: Tim Mosley, Ryan Tedder
  Bolag: Interscope
 • 23.44
  Dire Straits - Walk Of Life
  Album: Brothers In Arms
  Kompositör: Mark Knopfler
  Bolag: Vertigo
 • 23.57
  Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone
  Album: The Ep Collection
  Kompositör: Richard Rodgers, Oscar (2) Hammerstein
  Bolag: See For Miles