Usla arbetsvillkor för många svenska filmarbetare

54 min
Beror bristen på filmarbetare på att arbetsvillkoren helt enkelt är för dåliga? P1 Kultur intervjuar produktionsbolag, fack och filmarbetare – de som håller i och de som har gett upp.

P1 Kultur har tidigare berättat om att det råder brist på svenska filmarbetare, bland annat för att det spelas in så många dramaserier för tv just nu. Men reaktionen från många filmarbetare blev då att bristen också beror på så dåliga arbetsvillkor att många bränner ut sig. Andra slutar efter bara 10-15 år. Reportage av Helene Alm

"Trådarna i väven – på spaning bland minnen och kulturarv i Sverige" heter Maja Hagermans nya bok. "Jag har fått syn på ett Sverige som syns lite i det offentliga och vi behöver vår historia", säger hon när hon besöker P1 Kulturs studio.

I skulpturparken Wanås i Skåne har sommarens stora grupputställning nyss öppnat. David Richter rapporterar från "Not A Single Story II". 

OBS serie om poesi efter Auschwitz fortsätter i dag med en essä av kritikern Sara Abdollahi. Den handlar om två poeter som båda värjde sig mot den större berättelsen och poetens centrala roll: Charles Reznikoff och Erik Beckman

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Anna Tullberg