Efter drogerna

42 min
Anders brottas med ett drogbegär som finns kvar. Magnus behöver tid med sina barn, som han tidigare svikit. Nu vill han bli en riktig pappa. Anders och Magnus kämpar med sig själva och att bygga en drogfri campingplats utanför Umeå. Två berättelser om längtan efter ett anständigt liv.

I Tavelsjö strax utanför Umeå håller ett gäng före detta a-lagare på att bygga en nykter och drogfri campingplats. De drömmer om att rusta upp stranden till att bli som i fornstora dagar när den drevs av IOGT och hade mängder av badgäster.

Vi får följa två av männen, Anders och Magnus, när de kämpar med bygget för att ge andra barn det de själva aldrig fick. En trygg barndom med semestrar utan supande föräldrar.

Men lika mycket kämpar Anders och Magnus med sig själva för att nå ett anständigt liv; att lära känna sig själva, för att sedan kunna möta svikna barn och anhöriga. Det går inte att gå för fort fram med campingen i Tavelsjö, märker de.

Leif Stenberg är frilansjournalist. Detta är hans nionde radiodokumentär om A-laget i Umeå och deras kamp för att lämna missbruket. Om du klickar på länken "A-laget berättar" kan du lyssna till Leifs tidigare dokumentärer om A-laget.

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.03
    Tomas Persson - Sextiåtta
    Kompositör: Tomas Persson