Den djupa tidens återkomst – de moderna sökarna

55 min

I två program ska vi titta närmare på jakten efter existentiell mening på 2010-talet och träffa moderna sökare i både Sverige och USA. Nu är det dags för sökarna som letar efter verklig förändring.

Det senaste årtiondet har handlat om att maximera kroppen, karriären och fritiden. Vi har på 2010-talet fått bekanta oss med både hänsynslösa härskarcyklister och joggare som blivit maratonlöpare och pressat sig till elitnivå. Men mitt i allt maximerande blev vi plötslig trötta. Hipsterlufsare och ekolyxare dök istället upp och inspirerade med ett mindre hetsigt liv.

En lugnare trend banade vägen för en annan och idag ser vi en reaktion mot prestationshetsen, som handlar om att flumma loss med astrologi, drömfångare och kristaller, men också om att på fullt allvar söka efter meningen med livet.

I det här andra programmet träffar vi människor som på fullt allvar söker efter meningen med livet. De som inte bara pratar om att de vill bort från skärmtillvaron, pressande chefer och en inrutad vardag med tacofredag framför TV:n, utan de som faktiskt vågar testa något helt annat. Idag lockar både den helande naturen och etablerade religioner, men även en förlossning kan ses som en möjlighet att väckas till liv andligt om man bara vågar vara hundraprocent närvarande.

Programledare är Anna Åkerlund och Sofia Hedström.

Musik som spelats i avsnittet

 • 10.05
  Kanye West - Ghost Town
  Album: ye
  Bolag: Getting Out Our Dreams, Inc./Def Jam Recordings
 • 10.06
  Zoe Keating - Escape Artist
  Album: Into The Trees
  Bolag: Self-Released
 • 10.21
  Arp - Nzuku
  Album: ZEBRA
  Bolag: Mexican Summer
 • 10.33
  Danny Elfman - Big Fish (Titles)
  Danny Elfman
  Big Fish - Music from the Motion Picture
  Etikett: Sony Classical
 • 10.45
  Kanye West - Ghost Town
  Album: ye
  Bolag: Getting Out Our Dreams, Inc./Def Jam Recordings
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista