Pastorn som försvann

33 min
1978 sitter en nervös skånsk man på ett tåg till Vejle i Danmark. Han är välklädd, trettiofyra år och på väg till sitt första möte med sin far. En far han aldrig har vetat om att han hade. Med sig har han en bandspelare. Han spelar in mötet mellan de båda. Den skånske mannen är min pappa.

Under hela min uppväxt har min pappa gång på gång berättat om hur han vid unga år letade upp sin riktige far. Han ställde honom mot väggen och i smyg spelade han in detta första möte. Denna inspelning har ingen mer än han själv hört. Under de senaste tio åren har jag gång på gång försökt få honom att leta upp inspelningen. En dag förra året ringer han mig och tror sig ha hittat den.

En dokumentär av Martin Wadlund.

 
Jotta x 3

Tre kortdokumentärer av Jotta Nikidtido, 14 år, som spelat in sig själv och sin mamma. En ögonblicks bild av en mor-dotterrelation. Programmen ingick i en serie där ungdomar själva fick beskriva sin vardag. Jotta är intervjuad av Susanne Björkman

Jordbävningen

En kortdokumentär av Baris Akalin 14 år.  En ögonblicksbild ur en serie där ungdomar fick beskriva sin vardag. Baris är intervjuad av Susanne Björkman.