Jag kan ha blivit lurad: Claes Aronsson, London

3:39 min

Utrikeskrönikan 13 juni. London.

I två år har vi talat om det här ändå lyckas jag planera så dåligt. Skruttens ankomst och valet av ny premiärminister ser ut att krocka. Bägge är beräknade omkring den 23:e juli.

Jag skyller på Theresa May som med facit i hand antagligen borde ha lämnat sitt jobb redan sommaren 2017. Då hade inte jag befunnit mig i en bäbisbubbla när hennes ersättare utses. Jag är ändå glad att jag får vara med och rapportera fram till dess att tio kandidater har blivit två efter flera utslagningsomröstningar som kommer avgöras från och med i dag och en vecka framåt.

Som anglofil vore det i och för sig lite trevligt om mitt barn förknippades med en historisk händelse i Storbritannien. Om det nu ändå blir en krock ser jag hellre att det blir en fullständig kollision där Skrutten och den nye premiärministern gör debut samma dag. Vi skulle kunna döpa barnet till Boris eller flickversionen Doris eller något annat namn beroende på vem som vinner, men det förslaget vet jag att Skruttens mamma skulle avfärda snabbt, ungefär lika snabbt som alla kvinnorna som är med i partiledarvalet kommer att slås ut.

Boris Johnson är den stora favoriten. Det enda som skulle kunna stoppa honom vore om många av hans partikamrater i parlamentet bestämde sig för att gemensamt hugga honom i ryggen och se till att han röstas bort före den avslutande finalen. Det är först när bara två kandidater finns kvar som partimedlemmarna får bestämma - och de älskar BJ. Många britter går så långt att de redan nu slår fast att Boris Johnson kommer att vinna men kanske är de för tidigt ute.

För att hålla uppe spänningen har jag bestämt mig för att inte ta ut Johnsons seger i förskott däremot har jag hittills varit ganska säker på att Skrutten blir en flicka. Skruttens mamma tror att det är en pojke som hon bär runt på. Någon av oss har uppenbarligen fel.

Det finns också en risk att jag blivit lurad. Skruttens mamma har nämligen helt plötsligt efter att tidigare ha gjort hårt motstånd nu gått med på att den ska heta Ingrid om det blir en flicka. Skruttens mamma har tillbringat väldigt mycket tid ensam med barnmorskan som mycket väl kan ha gett henne viktig information om Skruttens identitet. Information som inte jag känner till. Risken finns att jag gjort en Theresa May, det vill säga förhandlat fram ett avtal som sedan aldrig kommer att träda i kraft i praktiken.

Det är tur att det finns en reservlösning som också är aptitlig. Blir det en pojke kommer den heta Wilhelm eller Lill-Ville som den redan börjat kallas av vissa på Skruttens mammas sida. Att de redan anammat det namnet kan vara ännu ett tecken på att barnmorskan läckt.

Det har blivit dags för mig att flytta hem. Knappa två år i London har gått fort. Ibland undrar jag vad jag gjort här. Brexit är inte avslutat, Drottningen är i allra högsta grad vid liv och följetongen om Assange har heller inte nått sitt slut, men jag har faktiskt beskrivit ett historiskt politiskt kaos och tillverkat en Skrutt.

Jag är nöjd. Tack och hej.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista