Lurig elförsäljning

55 min
När kylan slår till, slår de också till, de som säljer el-rådgivning och abonnemang som folk varken vill ha eller tycker sig ha beställt. De senaste veckorna har anmälningarna strömmat in till Konsumentverket från arga konsumenter. Samma problem uppstår varje vinter. Vad gör Konsumentverket för att hindra att folk blir lurade?

Vad är en konjunktur?


Under 2012 har vi hört det som ett mantra: Sverige befinner sig i en lågkonjunktur. Men precis vad är en konjunktur? Vilka drabbas hårdast och hur märker man när konjunkturen är på väg att vända uppåt? Finansanalytiker Peter Malmqvist förklarar.

Från barkbröd till överflöd


När Elisabeth växte upp på 30-talet kokade hennes mamma tvätten i lut och vred och vände på vartenda öre. Hur har förändringarna i svensk ekonomi de senaste 100 åren påverkat synen på pengar och konsumtion i de olika generationerna? Plånboken repriserar sommarens serie i tre delar, med start den här veckan. 

Expertsvar


- Jag börjar bli till åren och orkar inte längre gå ut och skotta uppfarten det första jag gör på morgonen, men vad händer om till exempel brevbäraren skulle halka och skada sig? Täcker min försäkring det? Den och andra lyssnarfrågor besvaras av Plånbokens försäkringsexpert Gunnar Olsson.

Veckans lyssnarlista


Om ljud vi inte gillar.