Höstporr, flygande flamingos och Mikael Wiehe ft. Stefan Löfven

40 min

Henrik Torehammar vikarierar för Thomas & Louise denna dag och har vid sin sida My Rohwedder!

Tillsammans ska Henrik Torehammar och My Rohwedder i programmet nysta i den sanna Hasse & Tage-historien, mysa in med lite höstporr och reda ut den musikaliska regeringsförklaringen.

Hasse & Tage har blivit unisont hyllade genom historien, inte bara för deras humor, utan även för att tiden de verkade i var det som förknippas med folkhemmet. Men hur politiska var de egentligen? Och hur hade de klarat sig i dagens samhälle? Detta kommer att debatteras i studion tillsammans med Hasse & Tage-kännaren Kalle Lind och ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg som i sin tur ställer sig kritisk till hur vi skönmålar den tidsperioden.

Hösten kanske inte riktigt är här än men närmar sig med stormsteg och hur ska vi förbereda oss bäst? Vad är trenderna? Vad är färgerna? Är det dags att skippa pumporna? Och den viktigaste frågan: hur ska Henrik få ett instagramvänligt hösthem? Dessa frågor kommer Henrik och My, med hjälp av inredaren Camilla Fürst, att reda ut.

Det blir även: Henrik är numera mer intresserad av brittisk politik tack vare underhållningsvärdet! Tornväktarna blåser upp till kamp! Samt att Fredrik Furtenbach kommer till studion och det ska tittas närmare på politikernas favoritmusik!

Programledare: Henrik Torehammar
Bisittare: My Rohwedder
Producent: Minna Grönfors

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.08
  Adam Salkeld, Neil Pollard - Infinite Possibilities
  Album: Factual Underscores 2
  Bolag: UPPM Records
 • 15.14
  Mikael Wiehe - Det här är ditt land (This Land Is Your Land)
  Album: Alla dessa minnen - Det bästa av Mikael Wiehe
  Bolag: Parlophone Sweden
 • 15.31
  Sven-Bertil Taube - Änglamark
  Album: Änglamark
  Bolag: Universal Music