Storslagen och yvig Virginia Woolf-klassiker på scen och reportage om jakten på ett nytt språk i en ny tid

54 min

Virginia Woolfs klassiska roman Orlando sätts upp på Malmö stadsteater - storslaget och yvigt tycker vår kritiker. Och kulturjournalisten Richard Dinter ger sig ut på jakt efter ett nytt språk för en ny kaotisk tid. 

Virginia Woolfs klassiska 1920-talsroman "Orlando" kan beskrivas som en könsöverskridande tidsresa som följer en adlig poet genom 500 år av liv, kärlek och litteratur. Nu har den blivit musikteater på Malmö stadsteater. Vår teaterkritiker Kristina Lindquist var på premiären.

Om man upplever världen som allt mer kaosartad - var hittar man språket som kan förklara vad som egentligen händer? I dagens långa kulturreportage går Richard Dinter på jakt efter ett nytt språk för att förstå en ny tid och tar hjälp av författarna Agens Gerner och Jerker Virdborg samt filmaren Åsa Sandzén.

Museer handlar oftast om saker - och ytterst sällan om enskilda individer. Men skulle man kunna tänka sig ett museum som skildrade en specifik person lika djuplodande som en rysk roman? Till exempel Drottning Kristina eller upptäckaren Sten Bergman? Det är åtminstone vad Kulturredaktionens Mattias Berg hoppas i dagens essä.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.08
  Daniel Caine Orchestra - L'Incroyable Hulk
  Album: 100 Grands Themes de TV Vol. 1
  Bolag: Silva Screen Records
 • 13.18
  Nils Frahm - All Melody
  Album: All Melody
  Bolag: Erased Tapes