KONSERT: Soundscape Orchestra blandar 70-tal och framtid

Här finns inget ljud

Soundscape Orchestra bjuder in till konsert utan basist men med atmosfärisk groove. Vi får också ett smakprov på Lars Danielssons ”Liberetto III”, som vi snart hör mer av i Jazzradion.

Med ena foten i 70-talets elektroniska jazzfunk och den andra på väg rakt in i framtiden skapar Soundscape Orchestra en atmosfärisk groove. Det är musik som har slagverk och trummor i botten, tillsammans med Fender Rhodes. Ingen basist finns utan basfigurer och andra sekvenser spelas från en laptop och till det kommer ett virtuost träblås.

Kompositionerna är signerade slagverkaren Thomas Wingren och pianisten Adam Forkelid, som den här kvällen i Umeå ersattes av Joel Lyssarides. Bakom trummorna sitter Calle Rasmusson och vibrafon spelar Anders Åstrand. Flöjt, klarinetter och saxofoner spelas av Peter Fredman.

De sista minuterna får vi ett smakprov på söndagens livekonsert i Jazzradion. Det är basisten Lars Danielssons ”Liberetto III” med pianisten Grégory Privat från Martinique, engelske gitarristen John Parricelli gitarr och Magnus Öström, trummor.

Programledare och producent: Kjell Oscarsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 21.09
    Stephen Rhodes - Voice of Compassion
    Album: Pure Healing
    Bolag: New World Music