Skärgårdsluff och en vandring genom Sveriges alla landskap

25 min
I 19 år har Louise Zetterström öluffat i Stockholms skärgård. Vi åker med på en tur i Sveriges största arkipelag. I Jokkmokk möter vi Linda Åkerberg som vandrar, cyklar och paddlar genom hela landet.

Följ med Ute med P1 till skärgårdsön Grinda, som är ett naturreservat, med jordbruk och djurhållning, skog, klippor och öppen odlingsmark. I de här miljöerna har Louise Zetterström tillbringat sina sommarsemestrar i 19 år och bloggar om sina upplevelser på öarna. Men trots att hon idag är helt frälst av skärgårdsnaturen, var det precis tvärtom hon kände första gången hon åkte ut.

Och i Jokkmokk möter vi Linda Åkerberg, som 2016 gjorde sitt första stora äventyr – utan någon större vandringserfarenhet, då hon vandrade den 428 mil långa vandringsleden Pacific Crest Trail, från Mexiko till Kanada. Efter den resan blev hon fast, och varit på äventyr världen över – men till slut kände hon att hon inte längre ville resa bort – utan se vad som finns här hemma. Och under sommaren och hösten gjorde hon en resa genom Sveriges alla landskap, där hon tog sig fram för egen maskin genom att paddla, vandra och cykla.

Programledare: Linnea Luttu

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.35
    Neil Young - Razor Love
    Album: Silver And Gold
    Kompositör: Neil Young
    Bolag: Reprise