Hur skaffar jag ett eget vindkraftverk?

40 min
I dagens program tar Louise Epstein och bisittare Fredrik Wadström (Thomas Nordegren är ledig) upp riskerna med tappade tänder, om man kan ha ett eget vindkraftverk och om man skulle ta ett jobb i Norge.

Mats Thoresson installerade et eget vindkraftverk på tomten. Hör om hans  framgångar och motgångar. Sara Fogelström som är koordinator på Svenskt vindkraftstekniskt centrum ger sina tips till Louise som leker med tanken på eget kraftverk.

Hur farligt är det egentligen för hälsan att tappa sina tänder? Är faran över efter tandlossning om man satt in implantat? Vi frågar övertandläkare Kåre Buhlin på Karolinska institutet. Han forskar om kopplingar mellan tandlossning och övriga sjukdomar som hjärt- och kärlhälsa och demenssjukdomar.

Svenska kronan känns lam just nu. Kanske skulle man jobba i Norge eller Danmark för att spä på kassan. Vi kontaktar Trond Erik Grundt som
arbetar på Grensetjensten i området Morokulien mellan Norge och Sverige och Sandra Forsén på Länsstyrelsen och verksamhetsansvarig för Øresunddirekt.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Fredrik Wadström
Producent: Jakob Runevad Kjellmer