VLT huserade ministers presskonferens, vad vill Moderaterna med public service?, årets annonstapp för tidningarna värre än väntat

35 min

Intern kritik när VLT upplät redaktionen åt ministern. Vilken väg tar Moderaterna om public service? Förslag om "smalare uppdrag". DN om kritiserad Kina-annons. Oväntat stort annonstapp för medier.

• Intern kritik när VLT huserade kulturministerns presskonferens 
Att politiker som ska göra utspel väljer att göra det på noga utvalda platser som kan rama in nyheten på ett sätt som politikern själv önskar, ja det är ju idag väldigt vanligt. Men frågan är om medier också bör vara med och hjälpa till med den här strategin? 
Frågan väcktes i veckan när VLT till synes obekymrat gjorde plats på redaktionen för kulturministerns presskonferens om budgeten. 
Reporter i Västerås: Tonchi Percan

• Moderaternas partistyrelse i utspel om smalare public service-uppdrag
Att public service uppdraget ska vara brett och rymma såväl samhällsjournalistik som sportevenmng och familjeunderhållning det har det länge funnits en bred politisk majoritet runt i Sverige. 
Men efter nästa val kan det här komma att förändras. Och mycket stor betydelse kommer det få - vilken väg det näst största partiet väljer. Under året har mullrat och rört på sig mycket inom Moderaterna. Trycket från egna led om en public service-politik som går åt ett annat håll har ökat. I veckan lade partistyrelsen upp en linje på bordet. Den vill att partiet tar fram en ny moderat mediepolitik i riktning mot ett citat “smalare och vassare” public service. 
Reporter: Therese Rosenvinge

• Årets annonstapp värre än väntat – vad händer nu?
Läget för svenska tidningars ekonomi är just nu oväntat skakigt. Första halvan av året och sommaren har varit tuff utöver det vanliga ifråga om förlorade annonsintäkter och när svensk ekonomi går in i en ny fas tätnar orosmolnen på mediehimlen. Frågan är hur rustade medier är för en ekonomi som bromsar? 
Reporter: Teresa Kristoffersson.

Musik som spelats i avsnittet

  • 11.04
    Christophe Beck - City Hall
    Album: The Sentinel
    Bolag: Varese Sarabande