Kommer ekollonet att bli populär föda även i Sverige och hur kommer Greta Thunbergs seglats till Europa från USA i november att vara?

40 min
Och så handlar det om staden Göteborgs jubileumslåt 1971. Med hjälp av Sveriges Radios researchavdelning har Louise tagit reda på om någon officiell jubileumslåt verkligen korades.

I dag om internets mörka baksida Darknet. Skulle det vara möjligt att stänga verksamheten och på så vis göra det svårare för kriminella att handla med knark, organ, barnporr och vapen? Elin Häggberg, teknikjournalist som driver bloggen Teknifik svarar från studio i Örebro.

Få svenskar äter ekollon, men nu håller de små nötterna på att bli väldigt trendiga i länder som USA och Storbritannien. Hur nyttiga är ekollon egentligen och blir vi lyckligare av att äta dem? Agata Bielska Annesten, undervisar om ätliga vilda växter och fermentering och är med från studion i Malmö.

Klimataktivisten Greta Thunberg ska segla med katamaran tillbaka till Europa för att försöka hinna till klimatmötet som flyttades från Chile till Spanien. Hon seglar från Virginia i USA till Portugal under en tid på året då seglare inte brukar välja att ge sig ut på Atlanten från USA till Europa. Vad har katamaranens passagerare att se fram emot? Vi frågar Ludvig Hammarberg som är erfaren atlantseglare.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Amanda Rydman

Reporter: Anna-Karin Ivarsson

Tekniker: Andreas Ericsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.14
    Charles Dutoit - Rouget de Lisle: Hymne des Marseillais
    Charles Dutoit
    Berlioz: Huit Scènes de Faust
    Etikett: Universal Music Ireland Ltd.