Berättelsen om ett rån

Här finns inget ljud
1990 blir Lise-Lotte Strådal utsatt för ett våldsamt rån. Händelsen drabbar Lise-Lotte brutalt, hon känner sig berövad på tillit och påverkad för all framtid. Bland rånarna finns en Anders Magnusson, som ägnar sig åt allt grövre kriminalitet och blir ledare för den liga.

I massmedia gruppen snabbt bekant som Gorbyligan, efter att man rånat S-E banken på Odenplan i Stockholm på 10 miljoner kronorde, iförda Gorbatjovmasker.

20 år senare tar Anders kontakt med Lise-Lotte för ett försök till försoning. Det här är berättelsen om Anders och Lise-Lottes liv och upplevelser före, under och efter rånet.

 
Patti Hansén, som gjort programmet, är en finlandssvensk radiopratare som de senaste åren jobbat som programledare för Morgonpasset i P3, Christer i P3, Karlavagnen i P4 och Vi i femman i P4.

 – 2004 övervägde jag, på vinst eller förlust, att lämna mitt hemland. I Finland hade jag rötterna, föräldrarna, lillebrorsan, radiojobb, bostadsrätt, motorcykel, kontaktnät och två härliga katter. I Sverige fanns tvillingbrorsan och en hyresrätt. Jag tog steget, flyttade och vann en härlig sambo, vår underbara dotter, fina vänner och spännande jobb inom Sveriges Radio.

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.03
  DANI STRÖMBÄCK - FROM HERE TO ABU DHABI
  Album: FOR SLEEPLESS NIGHTS
  Kompositör: DANI STRÖMBÄCK
  Bolag: CYGNUS MUSIC PRODUCTIONS
 • 15.20
  DANI STRÖMBÄCK - THIS LONGING
  Album: FOR SLEEPLESS NIGHTS
  Kompositör: DANI STRÖMBÄCK
  Bolag: CYGNUS MUSIC PRODUCTIONS
 • 15.37
  STING (GB) (2) - A THOUSAND YEARS
  Album: BRAND NEW DAY
  Kompositör: KIPPER, STING (GB) (2)
  Bolag: A M