Hur mycket får man störa sina grannar?

40 min
Dagens program kommer att handla om hur mycket man får störa sina grannar utan att bli vräkt, vad Corbyn kan lära sig från den gamla Labourledaren Harold Wilson och om gamla hits från förr!

Corbyn och Wilson

Louise har tittat på den brittiska tv-serien The Crown och blivit mer och mer intresserad av brittisk historia. Vad berodde det på att Labourledaren Harold Wilson hade stora framgångar på 1960- och 70-talen? Och varför är det svårare för Jeremy Corbyn att få stöd från dagens britter? Vi kommer att undersöka detta tillsammans med Sveriges Radios korrespondent Daniel Alling i London och Håkan A Bengtsson, politisk redaktör på Dagens Arena.

Hur mycket får man störa sina grannar?

Det absolut vanligaste skälet till att människor vräks från sina bostäder är obetalda hyror men på senare tid har flera fall där orsaken istället varit olika former av störande beteende fått stor uppmärksamhet. Var går gränsen för hur mycket man kan störa sina grannar utan att riskera att bli vräkt? Och vad måste en person bosatt i flerfamiljshus tåla? Susanna Skogsberg, förbundsjurist på Hyregästföreningen kommer till studion.

Hits från förr!

Och så handlar det om skillingtryck som nu även finns tillgängliga digitalt på Uppsala universitetsbibliotek. Vad berättar hits från forna tider om människors sätt att tänka? Och vad var det som avgjorde om en sång var tillräckligt bra för att spridas i stora upplagor? Hanna Enefalk, docent i historia och lektor vid Karlstad Universitet gästar programmet.

Sen kommer det också att handla om Gävlebocken, Kristoffer Leandoers avhopp från Nobelkommitén och drömmar om Kanarieöarna.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Amanda Rydman
Redaktör: Niklas Runsten
Tekniker: Viktor Bergdahl

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.26
  Margareta Kjellberg, Roland (1) Bengtsson - Amanda Och Herman
  Kompositör: Trad
  Bolag: Decca
 • 15.26
  Roland (1) Bengtsson & Margareta Kjellberg - Epstein Amanda Och Herman
  Album: Utgiven: 1959
  Bolag: Decca
 • 15.32
  Brynolf Gavelin - Med Sorgsen Ton Jag Sjunga Vill
  Album: Blod Lik Och Tårar
  Kompositör: Trad Från Sverige
  Bolag: Caprice
 • 15.32
  Brynolf Gavelin - Epstein Med Sorgsen Ton Jag Sjunga Vill
  Album: Blod Lik Och Tårar Utgiven: 1997
  Kompositör: Trad Från Sverige