Varför var nobelgurkan sandpapprad?

40 min
Dessutom om den svenska granhäcken - ful eller fin? Louise och Thomas är oense. Hur tänker Moderna Museet om anslagen till Aguélimuseet - hur illa ska konstverken förvaltas innan man tar tillbaka dem?

Polsk ändrade sig och sände nobelprisceremonin och Olga Tokarzucks tal. Men hur såg protesterna ut och vad var det egentligen som hände? Journalisterna Michael Winiarski och frilansen Ewa Korolczuk försökte reda ut det hela.

Granhäckar har länge spelat en betydelsefull roll i svenska parker och trädgårdar, men nu har granen i många fall ersatts av tuja. Tina Westerlund har skrivit om vad som riskerar att gå förlorat om granhäckarna försvinner och hur man bäst sköter man sin granhäck.

I måndagens program pratade vi om att det har blossat upp en strid i Sala om anslagen till Aguélimuseet, som visar den kände svenske konstnärens tavlor. Idag har vi bjudit in Fredrik Liew från Moderna museet, som har det ansvar för dessa samlingar. Har det blivit för mycket lågbudget i Sala? Hur illa ska konstverken förvaltas innan man tar tillbaka dem?

Dessutom om varför gurkan som ingick i förrätten på gårdagens nobelfest var sandpapprad.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Jakob Runevad Kjellmer

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.05
    Roxette - It Must Have Been Love
    Album: The Ballad Hits
    Bolag: Parlophone Sweden