Sportspecial med Nordegren & Epstein i P1

40 min
Under hösten så har Nordegen & Epstein närmat sig ämnen kopplat till sport! I detta best of-avsnitt presenteras de härligaste inslagen kring detta.

I detta program med samlade inslag för vi följande:

Vetenskapsradion berättade i höstas om en ny studie som visar att äldre har mest att vinna på träning när de ska återhämta sig efter en hjärtinfarkt. Idag har vi bjudit in läkaren Göran Murvall som sedan länge leder träningspass för nittioplussare. Hur är passen upplagda och går det att börja träna som nittioplussare om man aldrig gjort det förut? Och så får vi höra vad Eva Sandal och Marianne Holgersson som brukar vara med på träningspassen gillar bäst med träningen.

USAs fotbollsdamer vann ju fotbolls-VM i somras och inget lämnades åt slumpen. För att göra träningen så effektiv som möjligt kartlade man spelarnas menscykler. I förra veckan sa Norges fotbollsdamer att man överväger att göra på samma sätt. Idag har vi bjudit in den svenska landslagsläkaren Mats Börjesson för att höra hur man ser på kartläggning av menscykler och vi hör även forskaren Lisbeth Wikström-Frisén som studerat frågan.

Efter att Daniel Ståhl tog Sverige första VM-guld nere i Doha tidigare i höstas så har Thomas börjat fundera på antiken! De flesta friidrottsgrenar går att koppla till antiken, men vad har diskusen spelat för roll för de gamla grekerna? Med oss har vi den före detta förbundskaptenen för svensk friidrott och idrottshistorikern Anders Borgström för att bena ut diskusens historia!

Dessutom: Hade det finska herrlandslaget i fotboll som firade EM-platsen med jänka på reguljärt flygplan lite för roligt?

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.06
    Paul Simon - Diamonds On The Soles Of Her Shoes
    Album: Graceland
    Bolag: Springbok Records