Thailändsk massage som immateriellt kulturarv samt vilka vinner och vilka förlorar på den milda vintern?

40 min
Hur smakar Georgien? Vilken betydelse har kulturarvsklassningen för den thailändska massagen? Och vilka djur vinner och förlorar på det ovanligt milda vintervädret?

Vintervädret är betydligt mildare än vanligt, med plusgrader och barmark på många håll runt om i landet. Biologen Mikael Svensson reder ut hur det påverkar djuren och naturen? Vilka gynnas, respektive förlorar på det varma temperaturen? Och finns det något man kan göra för att hjälpa dem på traven?

Den thailändska massagen har tagits upp på UNESCO:s lista över immateriella kulturarv. Men vad utmärker egentligen den thailändska massagen? Och hur stor betydelse har en kulturarvsklassning? Vi pratar med massören Thitaree Holmström.

Hur smakar Georgien? Detta land som kallas vinets vagga, och som blivit ett allt hetare kulinariskt land och trendigt turistmål. Anastasia Lundqvist och Charlotte Prouth har skrivit boken "Blå berg, grön mat, orange vin", och tillsammans med dem fördjupar vi oss i den georgiska matkulturen.

Dessutom: Nirvana återförenas - eller? Och så drar vi de senaste i turerna kring den vandaliserade Zlatanstatyn i Malmö. Kommer den att hitta hem i Stockholm istället?

Programledare: Karsten Thurfjell
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Jakob Runevald Kjellmer
Redaktör: Elina Perdahl

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.26
    Zviad Mgebry - Ratchuli
    Album: And Then We Danced: Original Motion Picture Soundtrack
    Bolag: GMI Rights Management