Boris Johnsons brodrömmar - bu eller bä?

40 min
Varför är tävlingssystemet i handbolls-EM så krångligt? Boris Johnson drömmer om en bro mellan Skottland och Nordirland - är hans visioner realistiska? Och hur tidig får bussen egentligen vara?

Handbolls-EM är i full gång i Sverige, Norge och Österrike. Men mästerskapets upplägg, med gruppspel, mellanrunda och slutspel, har kritiserats för att vara svårbegripligt. Vad är poängen med att ha ett system som folk inte förstår sig på, och hur fungerar det egentligen? En av världens bästa handbollsspelare genom tiderna, Magnus Wislander, hjälper oss att reda ut det hela.

Boris Johnson vill bygga en bro mellan Skottland och Nordirland, men både prislappen och placeringen ifrågasätts. Tillsammans med Sveriges Radios Londonkorrespondent Daniel Alling och John Leander, docent i brobyggnad, nystar vi i Boris planer på att binda samman de två öarna. Är det en god idé? Och hur ser den politiska aptiten ut för att dra igång ett sådant här mastodontprojekt?

Hur tidig får bussen egentligen vara? Thomas har länge irriterat sig på bussar som åker för tidigt från hållplatsen. Det spelar ingen roll att han är i tid, han missar bussen ändå. Vi gästas av tidningen Lundagårds Ebba Frid, som lyft samma problem i en krönika, och Fredrik Schell från Skånetrafiken.

Dessutom: kulturministern har inte sett en enda av de Guldbaggenominerade filmerna. Har hon gjort sitt jobb? Hur skulle en lekplats för vuxna se ut? Och vad händer härnäst i den amerikanska politiken?

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Jakob Runevad Kjellmer
Redaktör: Elina Perdahl

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.12
  Dj Wahlstedt - All For Us Feat. Next To Neon
  Album: All For Us Feat. Next To Neon
 • 15.12
  Wahlstedt - All For Us feat. Next To Neon
  Album: All For Us
  Bolag: Independent
 • 15.20
  Svenska Handbollslandslaget (1993) - De' E Dags Att Spela Boll
  Album: De E Dags Att Spela Boll!
  Kompositör: Bengt Palmers
  Bolag: Emi