Efter kritiken: Orienteringsförbundet slår tillbaka

40 min
Är orientering verkligen en så udda företeelse som Thomas Nordegren påstår? Dessutom blir det samtal om matlagning i rymden och om de allt dyrare cancermedicinerna.

I gårdagens program kallade Thomas Nordegren orienteringssporten för en liten och udda företeelse, globalt sett. Och inte nog med det, han hävdade också att tv-sända orienteringstävlingar är tråkiga att titta på. Det ledde till en av de största lyssnarstormarna i programmets historia, och i dagens Nordegren och Epstein hör vi Susanne Söderholm, förbundschef på Svenska orienteringsförbundet, ge svar på tal.

Cancermediciner blir allt dyrare i Europa och cancervården är dessutom ojämlikt fördelad. Samtidigt pågår det en diskussion här i Sverige om tillgången på de mest effektiva cancerläkemedlen. Är det rätt eller fel att regionerna avgör om en ny medicin ska användas? Och finns det en gräns för hur mycket ett läkemedel får kosta?
Blodcancerförbundets ordförande Lise-lott Eriksson och Gerd Lärfars, läkare och ordförande i rådet för nya terapier, NT-rådet, medverkar.

I måndags berättade flera medier att kakor för första gången någonsin bakats i rymden. Det hela skedde på den internationella rymdstationen ISS, men ingen astronaut fick smaka kakorna, först ska de analyseras på jorden.
I dag ska vi få svar på många frågor om hur framtiden ser ut för matlagning i rymden.

Kristine Dannenberg Rundst från Sveriges rymdmyndighet Rymdstyrelsen medverkar i programmet.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Jakob Runevad Kjellmer
Redaktör: Helena Nordenberg

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.40
    Kati & Azuro - 17 - Gefährliche Dreharbeiten - Teil 15
    Album: 017/Gefährliche Dreharbeiten
    Bolag: EUROPA