Jag har glömt mitt namn – är jag dement?

40 min
En man lurade till sig flera toppjobb i Försvaret genom att låtsas vara officer. Skandal, men också bra att vi litar på folk? Vi diskuterar också tecken på demens, är det farligt att inte minnas namn?

Ann Linde har varit utrikesminister i lite mer än fyra månader. Idag frågar vi om Sveriges utrikespolitik har förändrats under den här tiden och i så fall, hur? Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentator, skärskådar hur det går för ministern.

Demens är en av de vanligaste folksjukdomarna, så det är lätt att se alla former av glömska som ett tidigt tecken på att minnet inte fungerar. Men hur är det egentligen med svårigheten att minnas namn? Margareta Skog, sjuksköterska med inriktning på demens, reder ut. Vi pratar även om den senaste forskningen om hur man kan bemöta personer med demenssjukdom.

Den första januari fick public service ett nytt sändningstillstånd. Vi får besök av medieveteranen och debattören Jan Scherman. Hur uppfattar han de nya spelreglerna för Sveriges Radio, Utbildningsradion och Sveriges Television? Flipp eller flopp?

Dessutom: mannen som låtsades vara officer, Janne Anderssons utspel mot en luvtröja och det senaste om avhoppet från brittiska kungahuset.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Karsten Thurfjell
Producent: Jakob Runevad Kjellmer