Hur ska miljonprogrammen renoveras?

40 min
Lägenheterna som byggdes under mångmiljonprogrammen är i stort behov av renovering. Dessutom – hur används artificiell intelligens till självstyrande vapen. Programledare Fredrik Wadström.

Var femte lägenhet av de miljontals bostäder som byggdes i Sverige i mitten på 1960-talet och tio år framåt måste renoveras. Hur ska det göras på bästa sätt?

Gäster i programmet är Tommy Blomqvist, engagerad i Hyresgästföreningen i stadsdelen Skäggetorp i Linköping, och konstnären Makda Embaie som bor i Tensta. Medverkar gör också Fredrik Altin från Lunds kommuns fastighetsbolag.

Vi ska också tala om AI och de etiska och moraliska aspekterna kring autonoma vapen som till exempel drönare. Med i programmet är Daniel Gillblad som är AI-expert och Gabriella Irsten från IKFF, Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet.

I dagens program blir det också samtal kring de personer som har smittats av Corona-viruset och sedan en dryg vecka tillbaka befinner sig ombord på ett japanskt kryssningsfartyg. Vad ägnar sig egentligen passagerarna ombord åt?

Programledare: Fredrik Wadström
Bisittare: Lubna El-Shanti
Producent: Minna Grönfors
Redaktör: Helena Nordenberg

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.26
    Kygo, Ellie Goulding - First Time
    Album: First Time
    Bolag: Ultra Records, LLC