Seniorer i sociala medier - flipp eller flopp?

40 min
Så bygger du en sandsäcksvall mot översvämningar, ny Märta Måås-utställning och hur ska man som äldre kommunicera med yngre i sociala medier utan att framstå som en tönt? Det är några av dagens ämnen.

Hur kommunicerar man i sociala medier med sina barnbarn på ett meningsfullt sätt? Det och mycket annat ska vi tala om med Frasse Levinsson, webbredaktör på Nöjesguiden, som är med oss på plats i studion. Med som gäst har vi också Birgitta Jonsson, styrelseledamot i den ideella föreningen Seniornet, som utbildar äldre i digital teknik.

Just nu pågår utställningen "Se på mattorna – det är jag", om textilkonstnären och mattskaparnas superstjärna Märta Måås-Fjetterström, på Slottet. Kerstin Hagsgård, intendent på Kungliga husgerådskammaren och ansvarig för utställningen, är med som gäst i programmet.

Vi ska också tala om att förre partiledaren för Liberalerna, Jan Björklund, ska medverka i Let's dance. Vad kan månne hans danskunskaper betyda för hans fortsatta karriär?

Och just nu råder klass 3-varning för mycket höga vattenflöden i nedre delen av åarna Nissan och Lagan. Något som har medfört allvarliga översvämningsproblem. Privatpersoner har ett långtgående ansvar för att skydda den egna egendomen, men frågan är vad man ska tänka på om man inser att en översvämning är på väg. Och borde inte informationen på MSB:s hemsida vara tydligare?

Jakob Wernerman, chef för nationella insatser och civilskydd på MSB, myndigheten för säkerhet och beredskap, är med som gäst och svarar på våra frågor.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Jakob Runevad Kjellmer

Redaktör: Helena Nordenberg

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.04
    New Order - Blue Monday
    Album: The History Boys Original Soundtrack - Digital EP - Vol 2
    Bolag: WM UK