Hur blir man konstnär? Eller föds man till det?

54 min
Till vår studio kommer Dan Wolgers och Fatima Moallim för att, utifrån en ny bok på temat, tala om världens konstigaste yrke. Om vägen dit, självförtroendet och tvivlen, och om konsten att överleva.

MER EFTER DOMEN MOT GUI MINHAI

Vi har talat med den Hongkong-baserade kulturjournalisten Vivienne Chow, som på plats kommenterar domen mot den svenske förläggaren Gui Minhai liksom hur protesterna på gatorna utvecklats i Coronavirusets spår.

PROBLEM OCH MÖJLIGHETER I MILJONPROGRAMMETS SKÄGGETORP

Kulturredaktionens Fredrik Wadström rapporterar direkt från sin uppväxtplats, Skäggetorp i Linköping. En förort som allt mer kommit att förknippas med problem och våld - och bland annat ett mord alldeles nyligen.

Men här finns också ett livaktigt kulturhus, som arbetar intensivt med frågor om inkludering och delaktighet.

DAGS FÖR FEMINISTISK FILMFESTIVAL

I dag inleds den feministiska filmfestivalen i Stockholm - och vi har träffat en av de medverkande. Den peruanska regissören Melina Leóns "Song without a name" fick pris som bästa film på Stockholms filmfestival i höstas, och visades också på Cannesfestivalen. Det var där P1 Kulturs Björn Jansson träffade henne vid en överfull strandpromenad.

OBS OM "IRANS BOB DYLAN"

I dagens OBS-essä funderar författaren Marjaneh Bakhtiari över musikern Mohsen Namjoo, som kombinerar äldre musikaliska traditioner med moderna uttryck. Och framför allt hans förhållande till den iranska exilens nostalgi.

Programledare: Gunnar Bolin.

Producent: Mattias Berg.