Del 2. Ghachar Ghochar av Vivek Shanbhag i uppläsning av Jacob Nordenson. Sänts i FM 20 februari 2020

Här finns inget ljud
En man sitter på Kaffehuset, dit han flytt från de eskalerande konflikterna i storfamiljen. Han har ett förtvivlat behov av att lätta sitt hjärta.

Vår berättare lever i en nyrik tillvaro i ett av Bangalores finare områden. Som resten av familjen är han helt försörjd av farbrodern, Chikkappa, och kryddföretaget Sona Masala. Men i takt med att pengarna strömmat in i hushållet har både relationer och moral drastiskt förändrats. Nonsensuttrycket ”Ghachar Ghochar”, som hustrun Anita anförtror honom på deras bröllopsresa och som innebär att något är rejält tilltrasslat, blir något han får större användning för än han skulle önska.

Vivek Shanbhag  är en av de ledande gestalterna på den sydindiska författarscenenen och skriver på språket kannada. Hans roman Ghachar Ghochar har uppmärksammats för sin koncisa stil och skarpa skildring av att ett nutida Indien.

Jacob Nordenson är skådespelare med en lång rad roller för teater, film och tv bakom sig. Han har bland annat setts i den legendariska tv-produktionen Pistvakt och i serien ”Gynekologen i Askim”.

Översättare: Peter Samuelsson
Producent:  Camilla Blomqvist.

Musik:
Juve and fandor med Amiina
Café med Amiina
Remembrance med Balmorhea
Bowsprit med Balmorhea